lördag 31 juli 2010

Morrande Hajar

Fundering: Om hajar levde på land, hade de morrat då?

Denna tanken dök upp då barnen på fritids lekte en lek som involverade en haj. Hajen i denna leken morrade. Jag tänkte först säga till att hajar inte morrar, men ångrade mig innan jag hann säga något. Då leken skedde på land, så borde det väl inte vara en omöjlighet?
Jag tror faktiskt att om hajar hade levt på land så hade de kunnat morra väldigt fräckt. Jag tror även de hade varit usla som husdjur. Föreställ er en morrande haj i koppel. Föreställ er även att släpa runt på detta kreatur efter dig. För varje meter blir morrandet argare. Jag hade inte velat släpa upp en arg, morrande haj för trapporna in till min lägenhet.

Jag såg först en stor vithaj framför mig med elaka tänder. Men sen kändes det mer logisk om det var en tigerhaj. För tigrar morrar en hel del.
När jag sen även försökte föreställa mig var en morrande tigerhaj borde rent logiskt bo, så kom jag fram till en barrskog. För varken tigrar eller hajar hör hemma där. Så det blir lite av en kompromiss.

Om jag hade stött på en hungrig morrande tigerhaj i en barrskog, så hade nog min första tanke varit att jag skulle haft en kamera med mig. Men då dagens mobiler har kameror inbyggda, så hade den tanken nog snabbt försvunnit. Sedan hade jag tagit massa bilder, medan hajen svängt argt på fenan för att ta sig närmre mig. Men hajar har inga ben, så jag hade lugnt kunnat tänka ut vilken tidning som gett mest betalt för bilderna. Jag hade nog skrattat åt hajen en del, sen funderat på hur den kunnat överleva i denna skogen. Äter morrande tigerhajar jord? Är det jorden i halsen som gör att morrandet låter så gurglande?

Jag kom även fram till att jag hellre har en tam järv som husdjur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Du har rätt till min Åsikt