söndag 13 mars 2011

SMS och koagulerad mens

Att bli hotat mitt i natten av en dyslektiker över sms, är alltid lika intressant. För det tar ju faktiskt ett bra tag innan man kopplar om det är ett hot eller bara rent svammel. Speciellt om man läser det när man är nyvaken. Man får lägga till ord, ändra stavelser, gissa och klura ut. Man känner sig stolt när man väl lyckas tyda vad det står. När man då känner sig stolt över att förstå innebörden av meddelandet så känns hotet, som var tänkt att ingjuta skräck, lite avtrubbat.
Kanske tycker vissa att man borde vara mer på vakt mot de som inte kan stava. För det är ofta ett tecken på att de inte har alla hemma och kan få för sig alla möjliga konstiga och farliga saker. Men jag ser det som att det är större chans en sådan person blir arresterad innan han/hon ens kommit i närheten av det som han/hon tänkte göra från första början.
Samtidigt ska vi komma ihåg att dyslexi är en sjukdom, och inte ett tecken på att man ej är allmänbildad.
Så medan jag läser ett sådant sms vet jag inte vad jag ska känna eller tycka. Ska jag tycka synd om personen för att den inte kan stava? Ska jag skratta åt misslyckandet, som det faktiskt innebär att skicka ett hot via ett sms? Ska jag vara noggrannare med att låsa min dörr?

Medan jag funderar på detta så kommer jag att tänka på att Riis tycker bättre om koagulerad mens än färsk. Detta fick jag reda på medan han förklarade att mens smakar som ketchup. Något jag tidigare inte hade en aning om, så jag tackar honom för informationen. Detta kan säkerligen spara många personer tid och pengar. Har ni en dam med mens på besök och upptäcker att ketchupen är slut; be om att få låna hennes tampong och krama ut den över din mat. Praktiskt och smidigt. Du får då även en smidig anledning att be ditt sällskap ta av sig sina kläder. Jag kan inte se några nackdelar i det hela.

1 kommentar:

 1. Tack för bloggtipset ;P
  Garvade rätt gott åt dina inlägg, hehe.

  Btw, googleannonserna här under nu är
  "Ny hjälp för dyslektiker"
  "o.b. Tamponger"
  "Öka din läshastighet"
  "Logoped, Uppsala"
  Tänkte att du ville veta

  SvaraRadera

Du har rätt till min Åsikt