måndag 27 april 2009

Suede pratar ut om hjärtan

Suede fick frågan "varför har hjärtan fått den formen de fått och varför symboliserar den formen kärlek?" Suede ska nu besvara denna frågan.

För det första ser ju dessa tecknade hjärtan som symboliserar kärlek inte ens ut som riktiga gjärtan. En knytnäve liknar ett hjärta mer än dessa ritade tingen. Men knytnäven symboliserar kamp och styrka istället. Då hjärtat är en muskel, så är det faktiskt ganska passande. Så knytnäve symbolen är den riktiga hjärtsymbolen.

Tillbaka till detta feltecknade hjärta. Detta illa ritade fanskap som liknar två ihopväxta lungor. De kommer från Belgien, där det mesta fanskap härstammar från, som gnagare och polacker.
Där föddes ett litet barn (de flesta barn föds dock små), med ett brutalt fel i sin minimala kropp. Hans lungor var ihopväxta så de skapade denna udda form <3. Det som förbryllade belgarna mest var att hans kropp fungerade i övrigt som den skulle, för att tillhöra en belgare i alla fall.

Det tedde sig så att detta barn blev en casanova bland slummen i Belgien, och man tog hans fel växta lungor som ett tecken för kärlek. Detta har med tiden misstolkats, då folk håller sig för bröstet och säger att det håller folk kära medan de gör så. Hjärtat var det som folk tolkade det som och i en lång tid visste små belgiska barn inte att hjärtan inte såg ut som två ihopväxta lungor.

Ryktet spred sig snabbare än belgarna sprider sin säd, och idag kan vi tyvärr se detta förbannande felformade hjärta överallt. Inte nog med att ungen med fel vuxna lungor spred detta tecken, han hette även Valentine och tyckte att han skulle ha en egen dag för att ha fötts med missbildade inre organ.

Så om du vill visa din kärlek, säger Suede, visa din knytnäve. Även om hela saken är totalt befängd. Knyt näven och kämpa på, mot strömmer ska vi gå, även när det är torka och alla fiskar är döda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Du har rätt till min Åsikt