fredag 24 april 2009

Dagens goda gärning

Var ute en sväng på Orsas lilla marknad, men Suede fann inget som behagade honom.

När Suede sedan skulle gå hem fann han att värmen var för tilltalande för att jackan skulle kännas som ett bekvämligt plagg att ha på sig. Så Suede tog av den.

Två tanter, i bekymrade hög ålder och russinhy stod och täckte trottoaren. De bar båda gula vindjackor med märket Urgammal, som för att göra det än svårare för deras omgivning att se skillnaden i deras skepnader. De var som tvillingar, född från fritt skillda föräldrar. Där stod de, pratade om tider från förr, med vars en cykel under armen och kände sig tvunga att ta upp hela trottoaren så att Suede skulle bli tvungen att gå ut på vägen för att ta sig förbi. Men Suede var envis, tänkte att detta inte var acceptabelt.

Fickkniv är praktiskt, tänkte Seude när han satte den i ena bakhjulet diskret och pressade sig samtidigt fram mellan dem så att de inte märkte vad han nyss gjort. De ojade sig besvärat när den lille Suede knuffa sig fram mellan dem.

Väl genom log Suede, nöjd med sin gärning. Intalade sig själv att detta fick räknas som dagens god gärning, så att resten av dagen kunde kantas av jävulskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Du har rätt till min Åsikt