torsdag 7 maj 2009

Glassplitter och brandlarm

Suede skulle upp tidigt, så han tänkte lägga sig i tid. Lyckades med att rycka lite i sladden till nattlampan. Kras, sade det när skiten for i golvet. Attans, tänkte Suede.

Medan Suede böjer sig för att ta upp den trasiga lampan går brandlarmet. Fasiken, tänker Suede.

Mörkt i lägenheten och måttligt ostädat. Detta bådar gott inför morgon dagen, tänker Suede.

Ena plattan på spisen var på sedan Suede senast lagat mat, Suede skyndade att stänga av denna plattan. Sedan fumlade Suede i mörkret ett bra tag innan han lyckades ta död på brandvarnaren.

Suede la sig sedan i sängen och sopade trött in glassplittret under sängen med ett skivfodral.


Dagen efter vaknar Suede styvt tre kvart senare än planera. Suede har lyckats stänga av larmet i sömnen. Duktigt, tänker Suede.

Tio minuter på sig innan Suede måste rusa till bussen, Suede hann inte borsta tänderna.
Kallt, märkte Suede efter ett att varit ute ett tag.

Efter att ha lyckats komma med bussen kändes det hela lite bättre tyckte Suede. Men väl framme så var läkaren som skulle träffa Suede försenad. Suede fick vänta i en och en halv timme. Drygt, tyckte Suede.

När detta väl var avklarat så gick Suede för att handla mat till sig själv och sin katt på Willys.
Det är inte så varmt ute, så Suede kan nog handla med nått fryst också, tyckte Suede lät som en given hit. Suede missade bussen med fem minuter. Fick vänta i en timme innan nästa buss skulle anlända. Drygt, tyckte Suede igen. Kallt, var det också, allt kallare än tidigare minsann.
Bra för den frysta maten i alla fall.

Suede kom fram till en trevlig fakta. Suedes bröstvårtor är allergiska mot Suedes gråa skjorta. Sved som fan efter ett tag, upptäckte Suede.

Jippie, nu börjar det regna, konstaterade Suede. Skulle kanske inte tagit pappkassar trots allt, funderade Suede.

Suede kom hem hel och bkräftade för sig själv att detta var ett mirakel. Kollade på brandvarnaren som låg utslagen på golvet. Tänkte; den har sett sina bästa dagar.

Suede dricker saft och tycker att dagen kunde slutat sämre... kommer på att klockan är tjugo i två. Suckar och gömmer sig under täcket...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Du har rätt till min Åsikt