onsdag 1 april 2009

En värld utan barn

Frågan "vad vore världen utan barn" ställdes, och jag ser det som min plikt att besvara.

För det första tolkar jag frågan så som att exakt alla barnvore ur världen, som att alla levande varelser varit oförmögna att reproducera sig. Om man tänker den tanken vore det ganska tydligt att världen vore döende.

Kanske hade forskare utforskat alternativ till att förlänga liv, rent av göra folk immuna mot åldersymptom. Det i sin tur hade nog skapat en hel del hybris som gjort folk rent av galna. Vilket hade skänkt gula huset fler besökare, och ordet livstid hade fått en helt ny innebörd. De vansinniga fängelsedomsluten som skedde på gamla vilda västern tiden hade fått sin sanna mening och dödsstraff hade varit ännu mer fruktade än tidigare.

Jag tror även att folk hade fått för sig att lära sig flera olika färdigheter, vilket hade gjort att flera arbetare hade bytt jobb till och från, så arbetsförhållanden hade ökat. Samtidigt hade världen ändå fortsatt att vara döende. För alla hade dött på olika vis ändå, mord, olyckor och liknande kommer ju alltid att inträffa. Detta hade gjort att forskningen om kloning hade blivit mer drastisk, och vi hade klonat kopior av alla varelser för att världen skulle fortsätta existera. Alla människor hade existerat vidare i provrör.

Så hade världen fortsatt ett tag tills katastrof hade inträffat och någon fått nog av allt syntetiskt som skett runt om sig, fått för sig att myndigheterna fabricerat ihop allting och krig hade utbrutit. För en värld utan krig finns inte. Världen hade dött, långt innan solen slutat skina.


Om nu forskarna inte lyckats förlänga och odödligaserat världen så hade alla människor levt som om varje dag varit deras sista dag istället, vilket givetvis hade medfört anarki. Kaos hade blivit vardag och vardagshjältar hade hängts från gatlampor.


Hur som helst så om det vore så att världen fötts utan att kunna fortplantera sig så hade den dött långt innan denna dagen, så ändå chansen att något av övre spekulationerna kunnat slå in vore om något virus idag gjort det omöjligt för oss att föda barn. Det är en väldigt otrolig utveckling, och jag tror aldrig vi kommer till den punkten.

Fast tanken är kul att leka med, och jag hade gärna sluppit barnskrik på tåg och buss.

1 kommentar:

  1. Titta på filmen: Children of Men :)
    Den handlar om just fenomenet värld utan barn.

    SvaraRadera

Du har rätt till min Åsikt