fredag 23 oktober 2009

Sommarjobbet (en klassiker)

En del folk som läser denna blogg har missat tidigare verk från mig , och jag tänkte därför nu slänga in en klassiker. Det är från min tid som sommarjobbare på Scan, slaktavdelningen, 2004.
Det är egentligen en dagbok som fördes under tiden, så den skrevs i olika delar. Jag kommer här skapa ett långt inlägg med hela dagboken. De som läst den tidigare kan helt enkelt bara hoppa över detta inlägget.
-------------------------

Sommarjobbet


del 1

Nu börjar vi
*pling*

Hej kära dagbok
Idag kastade jag en njure på kinesen. Då sprutade han vatten på mig. Det var kallt

Ett tag senare så berättade jag för kinesen hur gärna jag hade haft ”hela havet stormar” på jobbet.

Negern skrek något åt mig idag igen, jag hörde ej va han sa, så jag nickade och vinkade lite glatt åt honom och gick iväg.

Precis innan jag slutade lossnade en vattenslag från sitt fäste i taket när jag stod under den. tur att det inte var kallvatten

När jag sedan stod i duschen konstaterade jag att ärret från början av sommaren då jag hade knivslagsmål med en arbetskamrat var kvar.

Tack o hej leverpastej. Boll
----
del 2

Hej kära dagbok

Jag kom hit med magknip likt många tidigare dagarna. Jag sket lite, och upptäckte att det inte gick att spola. Så jag höll för näsan och stängde dörren noga efter mig.

Har nu kommit på att det bara är jag som förknippar grisarna som far fram på skenorna i taket med Wipeout. Höll på att på en ”Wipeout-gris” på mig nyss.

Kinesen började äta på sitt äpple innan han ätit upp alla sina mackor idag, så jag blev lite förundrad och frågade ut honom om det hela. Men det visade sig att han hade en banan med sig också som han tänkte avsluta det hela med.

En 500 kilos Sugga Dingla nästan ihjäl mig för ett tag sen.

Med tanke på att ljudnivån från alla maskiner är så höga så har jag börjat simulera min egna ljudeffekter på allt jag gör så att jag själv uppfattar mer vad som händer.
----
del 3

Kära dagbok, idag jobbar kinesen på linjen

Jag har upptäckt att mitt vänstra ringfinger är paj.

Fick nyss urin på mig

Kinesen erbjöd sig att spruta vatten på mig så jag skulle ha något att skriva om. Jag tackade nej

Hittade ett huvudlöst foster när jag gjorde i ordning under tarmskålarna. Då tänkte jag : ”han hade nog inte överlevt sin födsel ändå”

Tack o Hej Leverkorv
----
del 4

Kära Dagbok, jag fick nyss grisblod i ögat

Slutligen har mina två veckors fasta samt tiotal toalett besök om dagen börjat att ge sin inverkan.

Fattas en knapp i mina byxor. Håller ständigt på att tappa dem känns det som. Men jag orkar inte byta

Fick ligga och rota fram lungor under fluxen idag igen. Kom då och tänka på stå-fenomenet. Behöver man verkligen ben för att stå? En mugg står ju. Likadant ett glas.De har inga ben. Eller en del fina vinglas har det. Men långt ifrån alla. Så borde då inte en krympling kunna stå? Kan det tänka sig vara så att det helt enkelt är latheten som gör att krymplingar inte står? För vem behöver ben till att stå? Att gå och springa, ja, då behöver man ben. Men inte till att stå. Det har glasen och muggarna bevisat.
Eller räknas inte muggar och glas när de står. Fuskar de på något vis?
Jag är fundersam över detta. Kommer nog fortsätta älta detta resten av dagen...

Frasse bjöd mig på en läsk.
----
del 5

Hej kära dagbok, idag är ena byttan med gristassar seg att köra. Jobbigt. Men byter jag? NEEEEEE... finns ju trots allt EN bytta som är ännu segare.

Sprang nyss in i en järnställning med mitt höftben. *aj*

Försökte skyffla bort kinesen med skyffeln. Då stänkte han vatten på mig medan han tvättade händerna. Så jag kastade en grissvans på honom. Sen fick jag en pappersbit innanför tröjan.

Har kommit på vem Frasse påminner mig om... en viss brandchef från hipp hipp.

Gick och undrade vem fan det var som kom på den smarta idén att lägga in morötter i micromatsmåltider. ja menar, hur goda är de efter att ha blivit förstörda i en micro? Killen som kom på det borde låsas in en lång lång tid.

Tack o hej tårgassprej
----
del 6

Kära dagbok, kastade en Njure efter kinesen idag igen. Jag missade

När vi skulle rengöra svinarresten idag så råkade vi köra två ”wipeoutgrisar” för långt så att ”banan” vek sig ner. Fan, tänkte vi då. Går bara att hissa upp en halva åt gången fick vi höra. Jag lyckades kasta ner ena grisen sen gick det att hissa upp den andra. det var segt att få upp den andra på banan igen och sen ville den inte töja att hissa upp hel så jag fick hjälpa den på traven. Det gick bra och nu är grisarresten ren igen.

Har under ett helt pass nynnat på ”Tommy tycker om mig”. I den låten finns en av de sämsta raggningsfraser genom tiderna med. (Fast du är tjej så är du helt okej)

Frasse försökte krama mig, så jag sprutade vatten på honom med den stora slangen. slapp bli kramad

Frasse lyckades skära av skalpen på en gris, sen använde han den som hatt så han fick grisöron. Det var kul, jag skrattade

När vi slutat jobba och skulle byta om så gick jag före kinesen och gömde mig runt hörnet in till omklädningsrummet. När han kom dit så hoppade jag fram och skrämde honom. Han blev rädd (det kom plötsligt).

Tack o Hej grönsaksgrejs
----
del 7

Kära dagbok, när jag idag skulle stiga av bussen vid jubbet så sket chaufförenb att öppna min dörr. Ropade då till honom att öppa till mig med efter att han släppt ut två stycken där framme. Han kollade på mig, stängde framdörren och började köra.

Höll stora vattenslangen mellan benen när jag spolade rent och låtsades att jag hade jätte stark kissstråle

Kinesen vinner nästan jämt på kortspel idag, tror han fuskar ännu mer än mig.
men han vill inte spela mer nu efter att jag vann sist. Tror inte han orkar blanda

Kinesen passade på att sno min skyffel när jag inte tittade på, ja stal tillbaka den.

Klagade på Frasse för att han inte hade sin ”tupé”(grisöronen) på sig. Då klagade han på att jag slängde en halv gris som inte skulle slängas.

Jag och the chinaman skulle hiva ner lite byttor i källaren. Vid någon lagerlokal. Lastade upp två byttor på varann så vi kunde köra fyra åt gången. När det var en nerförsbacke satsa jag och körde på kinesen, hans ena hög med byttor välte och han fick ont i låret. Då skrattade jag. När vi körde ner de två sista åkte jag uppe på den översta, spännande i nerförsbacken. Det var kul

Lyckades bryta ena skrapan. bytte ut den mot en annans, när ingen såg.

Tack o hej bajs o så
----
del 8

Kära dagbok, idag står kinesen på linjen. Bagaren skulle hjälpa mig istället. Efter första passet så stod han med på linjen. Tror detta kommer bli en dryg dag.

Kinesen berättade nyss att Kristoffer letar efter mig angående några snören. Har inte en aning vad för snören det kan tänka sig röra sig om... vet inte heller vem Kristoffer är...

En maskin har idag lärt sig ett nytt gällt och högt läte som den bestämt sig för att låta oss andra uthärda lite titt som tätt så att våra öron mår kasst.

Fortfarande ingen Kristoffer som sökt upp mig...

Tack o hej
---
del 9

Kära dagbok, Kinesen fick för sig att vi skulle använda högtryckspistolen när vi skulle göra rent svinarresten. Då sköt ja prick på en plastmugg. det var kul
Lämnade kinesen där sedan då han inte fick av högtryckspistolen från slangen igen.

När vi skulle köra tillbaka byttorna att ha gristassar i så passade jag på att prova åka i den ena medan ingen styrde, det gick inte bra och när jag höll på att reda upp det hela så passade kinesen på att krocka rakt in i min bytta med sin, jag klämde handen mellan stenväggen och byttan. Det gjorde ont. Jag räckte finger åt kinesen.

Frasse slängde ett tarmpaket på Kinesen...

Kinesen försöker egga upp mig genom att runka av sina fingrar. Det funkar

Kinesen spolade vatten i mina stövlar efter att jag piskat honom med skyffeln.

Vet fortfarande inte vem Kristoffer är...

Tack o hej insektssprej
----
del 10

kära dagbok, idag går jag och fiser exakt hela tiden.

Kastade en kuk på kinesen

Bagaren berättade om en porrfilm han sett där en brud stoppade upp en yuccapalm i muttan.

Jag och kinesen skulle på vår månliga tur ner till källaren och hämta papper. Han fick åka på den tomma kärran ner. Jag fick sitta högst upp på alla papperslådorna på vägen upp.

Bet mig i tungan när jag åt, det gjorde ont

När jag skulle gå förbi killen som öppnar grisarna på linje 2 så stannade han mig och tipsade mig om att ena tjejen på linje ett arbetade i bh. Gick genast för att kolla. Men det var en sån där sport bh såg det ut som, och skynket över det , så det var inget kul ...

Sista passet så blev det fullt krig mellan mig och kinesen. Det hela började med att jag kastade en köttbit från en skalle på honom. Han kastade tillbaka, men eftersom jag såg att han gillade det så kastade jag på honom igen, sen kastade vi diverse likdelar på varann ett tag. Tog paus ett tag tills jag fann ett grishuvud och tänkte slå på backen som kinesen bar på med det. Men jag tappa huvudet och kastade det på hans ben istället. Då kastade han backen på min fotknöl, det gjorde ont och jag haltade ett tag efter det.
Till råga på allt klämde jag sen även mitt finger mellan två backar.

När vi var klara så fick kinesen för sig att det gick att kasa på bröstkorgen på golvet. Så han tog sats och slängde sig på golvet. Han kom ingenstans. Han försökte två gånger.

Tack o hej liljekonvalj
----
del 11

Kära loggbok, idag så har kinesen hamnat på linjen. Och killen osm hjälper mig idag vet jag inte ens namnet på. Men däremot så tror ja att jag vet vem Kristoffer är. Men är inte säker, och jag har inte fått reda på vad han ville innan än heller.

Kristoffer behövde bajsa, så för första gången under min vistelse här fick jag dra ister. En ypperligt ospännande syssla

Min mössa har slagit rekord i att vara nerblodad

Spolare vatten på en njure tills den gick sönder

Personalen på restaurangen öser varje gång jag är där upp omännskligt mycket på min tallrik. Tror de försöker göda upp mig, precis som häxan i Hans och Greta. Men gott är det. *übermätt*

Sista passet var jobbigt. Tarmpaket överallt som läckte bajs, osa illa. Men inte lika farligt som när Pelle sket på min högtalarkabel. Det låg även en massa foster över hela golven... de är mega hala...
----
del 12

K0ära dagis, kinesen berättade idag att snubben jag arbetar med nu nog heter Martin, men han var inte säker.

Passade på att ha lite krig med gristassar när jag stötte på kinesen nere vid dansgolvet. Han kallar mig amatör när jag missar. Det tycket jag är lumpet av honom.

Fick hoppa in för Kristoffer och dra ister i fem minuter igen. Kastade lite på honom när han kom tillbaka.

Undra vilken färg blåvalar får om de håller andan för länge...

Jag fick nyss ett poäng

Frasse roade sig genom att slänga lite ister efter mig.

Vem fan har fått för sig att diskmaskinen är till för att lagra lungor i tills de ruttnar o etsar sig fast i väggarna? Fan vilket slit att få den ren.

Kristoffer ville bajsa idag igen, men jag sa att jag var upptagen, då sprutade han vatten på mig, det var vått. Sen gick ja o tog lunch...
----
del 13

Capains log, stardate... three

En av veterinärerna sprutade lite vatten på Frasse. Då drog Frasse fram kniven och skulle ha knivfajt. Men efter ett tag så nöjde han sig med att spola lite vatten tillbaka på veterinären.

Har börjat låtsas att jag inte hör Kristoffer när han kallar, så jag ska slippa göra hans jobb medan han bajsar.

När jag duschade så la jag märke till att någon städat undan snusen som legat i ena duschen i drygt en månad, kan det vara så att nån av städtanterna fick för sig att göra sitt jobb?

tack o hej gummigrej
----
del 14

Kära Loggbok, när jag skulle ta mig in genomporten idag så ville kortet inte funka på de två första försöken. men på tjedje gick det, efter att jag vänt på kortet.

Fick ett poäng.

Kristoffer berättade en dikt han kommit på under tiden han dragit ister. Den handlade om onani

Kristoffer övade på sin robotdans och efter det så avsluta han det hela genom att högt sjunga en pervofyllevisa. ”Tjofaderittan, pilla henne på klitan...” osv ... nått sånt gick den, har jag för mig...

Efter att mitt vänstra ringfinger har varit damp o gjort ont i drygt tre veckor nu så har det börjat svullna lite nu med.

Slog i huvudet i en hård metallkant. *aj*
----
del 15

Kära daybook, gick inte att stämpla in idag. Trevligt. Får se om det går imorgon istället.

Vet inte om någon har hand om linje 2 idag... verkar lite dåligt...

En neger hjälpte mig nere vid skallarna. Det var trevligt.

Fastnade med handsken i en vattenslang. Blev våt om benen. Riktigt våt. Mega våt. Bauta våt. Superdupermultimega våt

Kommit på att alla ser helt annorlunda ut när de tar av sina mössor.
----
del 16

Hej hopp gummisnopp dagboken, gick inte att stämpla in i dag heller.

Frasse var grönklädd innan, nu är han vitklädd. Det komenterade jag. Fick reda på att han ska hjälpa mig nu tydligen. Där ser man...

Kastat lite öron på Kristoffer

Två arbetskollegor började ha vattenkrig. jag hamnade i mitten, ville inte beblanda mig allt för mycket, så jag gav bare ena killen den stora vattenslangen, så fick han spruta istället för mig.

Någon/några har använt min skrapa som måltavla och kastat ister på/mot den... personen/personerna i fråga lyckades träffa med två bitar, resten var över hela väggen. Jag tog bort de bitarna som satt på skrapan...

Snusen i duschen har hittat tillbaka. Det kan vara så att det är en ny, men ja tvivlar på det. Tror det är samma snus som hittat tillbaka på något mystiskt vis...

En snubbe gömde sig bakom en pelare. Det såg kul ut

Frasse gjorde fula grimaser och påstod att det var bra att jobba.

Snusen har flyttat på sig igen... misstänker att den bara är ute och handlar eller kanske är den på bio.
Återkommer nog inom kort igen...
----
del 17

Kära Dagbok, idag gick det att stämpla in

Kinsesen stod i vägen där jag skulle spola. Det ignorerade jag, så han blev blöt.
När jag sedan vände ryggen mot honom när jag hämtade tassarna så blev jag med blöt, det var kallt och jag fick det ner i stöveln... fy honom

Kommit framtill att det är väldigt kallt i kylskåpet här. Efter att ha glömt kvar lite överbliven pasta i kylskåpet två dygn så bildades det is på pastan... intressant...

Frasse skrämmer mig... Han berättar att han inte har några hämningar och säger att han ska sätta på mig... Precis som indiskan som ska gifta sig med honom för hon gilla hans humor... jag är rädd...

Kinesen stängde av kranen när jag höll på vid skallarna. Jag hämnades genom att spruta vatten i hans stövlar.

Hundratals lungor hade fastnat under fluxen idag igen, lät Frasse fixa det.

Krockade med hjärtlungolever expressen... fick en lever i huvudet.
----
del 18

Kära dagbok, var hemma torsdag och fredag förra veckan. Snubben som hade mitt jobb då hade lämnat trikinspannen över helgen. Den luktade illa.

Kinesen visade sin tumme för mig, den liknade ett russin.

Undrar vad honungsgrävlingar äter.

Det är is på golvet inne i frysrummet med svansarna. Halkat rundor en hel del där redan.

Konstigt... tyckte helt plötsligt att det stank fisk inne på slakten... kanske var jag som rapa eller fes utan att jag tänkte på det... men det luktade fan fisk ett bra tag ... hmmm... *fundersam*

De anställda hotar att slå ner kinesen om han hejar på Kina på tv... J.O spelar om bronset.

Seth betraktade Frasses middag ett bra tag. Han stod upp över den och glodde, frågade efter ett tag, ”Vad är det?”

Klämde kinesens fingrar mellan två byttor.

Kristoffer undra om jag får nått extra i kaffet som han inte får när jag brummar, vroomar och sprätter med byttorna när jag tävlar med mig själv. Men det får jag inte... (jag dricker inte kaffe)

Gav kinesen ett minus poäng... fast ja har inte berättat det för honom...

Snusen har inte kommit hem än... tror den sov över hos sin flickvän...
----
del 19

Kära loggbok, det är sista veckan och jag är förundrad över att jag inte bytt mina stövlar än, med tanke på att jag redan andra dagen här började klaga över att de faktiskt är för stora.

Lyckades fixa ett stopp i ena avloppet

Ett tarmpaket sprack... bajs,bajs,bajs... orkar inte leta reda på var tvätten finnes...

Det ekar jätte högt i hela korridoren när man nyser

Kinesen tycker jag ska sluta leka... men det låter inte kul

Frasse gick fram till mig och visade stolt upp att han hade lyckats hugga av halva sitt pekfinger, och så fråga han om jag ville hjälpa honom leta efter fingret. Jag såg skeptiskt på honom, ignorerade honom och gick därifrån...
Frasse sprang då in på trikinavdelningen och frågade tanterna där om de sett hans finger. De blev helt hispiga... då skratta Frasse och gick tillbaka igen. Sen visade han att det var som han skärt av fingret på handsken och sedan tagit lite kött från en gris så att det såg realistiskt ut... killen är mental rubbad...
----
del 20

Kära dagbok, man kan inte ligga upponer

En sommarjobbare stämpla min rygg med en grisstämpel. Sen skrattade han. Jag blev lite ledsen.

VA FAN!!!? Nån hade försökt lura i mig en broccoli genom att gömma den i min mat. Petade bort den...
Borde kanske ta och forska i detta och ta reda på vem som ligger bakom och sedan tänka ut en ljuvlig hämndaktion.

Det ekar väldans när man rapar i korridoren

Frasse hamrar med en läskburk i bordet för att störa mig... det funkar...
----
del 21

Kära dagbok, en av albanerna skulle glänsa genom att slänga en handske i papperskorgen på avstånd. Han missade

Jag tycker att ”Pantburks-Åke” är konstig. Inte bara det att han tillbringar all tid han inte är här inne i stan och samlar pantburkar, utan andra saker med. Som det faktum att han är den enda på slakten som har knivförbud, han får sluta tidigare än alla andra och ändå är han här längst. När jag och kinesen skulle gå hem här om dagen så såg vi hur han gick bort mot tanternas omklädningsrum, och sen är det ju det faktumet att han liknar jultomten med.

Va fan!? Nån har fyllt korridoren utanför slakten med vatten, och jag har inte fått hjälpa till!!

Någon hade skurit av toppen av ett gristryne. på skoj. jag hittade denna bit. jag fann detta jätteroligt. Skrattade ganska hjärtligt.
----
del 22

Kära loggbok, är nu inne på sista dagen av mitt sommarjobb.

Snusen har inte kommit tillbaka än. Tror han flyttade in hos som flickvän eller så flyttade han helt enkelt hem till sina föräldrar igen. Jag vet inte, vi har förlorat den kontakt vi en gång hade. Jag hoppas i alla fall att allt är väl med honom och att han inte råkat ut för någon olycka.

Missade att lampan blinkade så jag höll på att få en ”startrek-dörr” i huvudet...

Frasse och en annan servare leker pjätt i pausrummet o skriker.

Grishjärnor är väldigt små. Någon hade gjort ett fint konstverk nere vid dansgolvet. Två grisöron med en gristass mellan sig, och på gristassen ett öga, ovan för detta så hade de pyntat det lite extra med tre små grishjärnor. Vackert. Typiskt att jag inte har kameran med mig idag.

Var på väg ut i korridoren. Men jag hittade lite kött på golvet. Så jag stannade, plocka upp en bit och kastade den på Kristoffer. Då grabba han genast vattenslangen, så jag skyndade mig lite elegant därifrån.

Börja ryktas om att flera stycken arbetare planerar ha vattenkrig med sommarjobbarna som slutar idag.
-------------------------

Här slutade det hela.
Jag antar att frågetecknen är många över vad jag egentligen gjorde på stället. Men jag väljer att inte svara på detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Du har rätt till min Åsikt