tisdag 19 maj 2009

Suede lurar i mörkret

Suede kände att maten han hade i förrådet inte var tillräckligt, gick därför till Willys Hemma för att inhandla något ätligt.

Det var molnigt när Suede tittade ut, han tog på sig en jacka och gick sedan ut. Molnen var då borta. Rena april vädret, tänkte Suede.

Halvvägs så var Suede tvungen att knäppa upp jackan, värmen började smyga på.

När Suede kommit fram till butiken så möttes han av mörker. Något var fel inne i butiken, och där inne lurade natten. Suede fruktade ej mörkret och lät natten sluta sig kring honom. Suede gick runt i cirklar, letade efter bröd, som ännu inte passerat bäst före datum. Mörkret som avsaknaden av ljus skänkte gjorde det till en svårare process än det vanligtvis brukade vara. Men Suede gav ej upp och hittade en ganska okej limpa att knapra på. Han vandrade sedan djupare in i mörkret.

Människor hördes i den mörka butiken, Suede gissade ålder på de avlägsna och nära rösterna. Han snubblade plötsligt in i en kundvagn, passade på att sno lite saft från vagnen och stapplade sedan vidare. Säker på sig själv så gick Suede allt snabbare, han hade ju faktiskt varit i butiken tidigare. Hittar här med ögonen slutna, tänkte Suede och gick in i en hylla med billig pasta. Pastan åkte ner i hans kundkorg som han hittade smidigt nog på golvet intill sig. När Suede väl hittade till kassan med kundkorgen visade sig att det varit andra varor i korgen också, som Suede inte visste att han hade plockat på sig. Praktiskt, tyckte Suede.

Suede gick ut från natten och begav sig hemåt i den nu tryckande värmeböljan.
Skulle nog inte tagit på mig jackan, tänkte en svettig Suede.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Du har rätt till min Åsikt