tisdag 4 januari 2011

Åter en tågresa

Jag slog mig ner en bra stund innan tåget skulle avgå, för att vara säker på att jag inte skulle missa det. Jag packade upp min dator och tänkte kika på nån dålig film så jag kunde somna och kanske missa mitt tågbyte. Jag gör sådana saker ibland för att hålla min vardag lite mer äventyrlig.
Medan datorn startade upp kom ett äldre par som liknade russin ombord på tåget. Jag förstod genast att de var ett modemedvetande par då den äldre mannen uppenbarligen var en trendskapare, som lät lappen sitta kvar på jackan sen han köpt den. Den fladdrade fram och tillbaka vid hans skrev medan de letade upp en plats att sitta på. Jag förstod att detta måste vara medvetet för att dra uppmärksamhet till hans präktiga fallos. Jag antecknade i min svarta bok att; nästa gång jag köper ny jacka, spara steckkodslappen för att dra blickar till skrevet.

Medan
jag fortfarande valde ut vilken film jag kunde somna till så hörde jag ofrivilligt dem prata om en bilolycka som hade skett där en yngling på 18 år hade fått hälsa på döden. Han hade hela sitt liv framför sig, suckade det gamla paret.
Jag fnös högt och tydligt. Vilket skitsnack de ägnade sig åt. Hur kan en person som levt i 18 år ha hela livet framför sig? Enda sättet ett sådant påstående kan stämma är ju om de första 18 åren i ens liv inte räknas. Jag blev lite arg på deras uttryck och blängde på dem i smyg när de inte kikade åt mitt håll.
Det var ju även ganska tydligt att han inte hade hela livet framför sig då han redan hade avslutat sitt liv.


När tåget till sluta lämnade perrongen såg jag självaste Milou från Tintins äventyr utanför. Jag kladdade honom mentalt genom fönstret och drömde mig bort till en värld där alkoholister såg som uppfriskande prickar som satte färg på vardagen.

Jag började känna mig stel i kroppen efter någon timmes resande, och försökte byta ställning så gått det gick, till och från. När jag slängde upp mina knän mot baksidan av ryggstödet framför mig märkte jag tydligt hur personen framför ilsknade till. Personen i fråga kastade sig bak mot sätet varje gång jag flyttade på benen. Till en början tyckte jag mest det var kul, sen fick jag en känsla av att jag kanske inte skulle göra personen arg på mig. Men så fick jag en skymt av vad det faktiskt var för person. Det var en vacker liten dam som inte alls såg fy skam ut. Därmed bestämde jag mig för att fortsätta, för att hålla hennes fokus på mig. Jag log och kände att jag nog hade halva inne. För att fånga en fin flicka på kroken måste du ju trots allt först fånga hennes uppmärksamhet.
Så hon fick helt enkelt skylla sig själv, hon var för snygg för att jag skulle kunna sluta irritera och reta upp henne.


Som alltid när man åker flertal timmar på tåg blev jag tvungen att använda toaletten till sist. När jag väl hade lättat på trycket märkte jag att det faktiskt inte gick att spola ut urinet jag hade fyllt toaletten med. Det gick inte heller att tvätta händerna då det inte kom något vatten ur kranen. Men jag är en man med känsla för nödlösningar. Då jag har katt hemma visste jag direkt hur jag skulle lösa det hela. Jag sprätte lite med fötterna mot toaletten och slickade sedan rent mina händer och gick för att sätta mig tillrätta på min plats på nytt. Kastade upp benen mot sätet framför mig och njöt av den uppmärksamheten kvinnan framför gav mig.

När jag sedan skulle av tåget för att hinna med det sista bytet hade någon dum fåne ställt en barnvagn i vägen som jag var tvungen att kasta ut innan jag själv kunde gå ur tåget. Omständligt och onödigt.
Medan jag gick till sista tåget för dagen så kom jag tänka på ett vattentätt alibi för att vara otrogen. Res bakåt i tiden till innan ni var ihop!


På tal om origami; var jag den enda som firade nyår genom att stå nykter på balkongen görandes helikoptern?

1 kommentar:

  1. Just nu pågår fler tävlingar på min blogg, gå in där och anmäl dig ha chansen att vinna många fina priser:)

    SvaraRadera

Du har rätt till min Åsikt