måndag 9 mars 2009

Din far tycker inte om mig

Gårdagen var vit. Några få plusgrader så att snön sakta men säkert smälte samtidigt som det snöade hela dagen. Riktigt drygt väder med andra ord, och strumporna luktade inget vidare då dagen var till ända.

När jag satt på tågstationen i Mora och väntade på att min buss hem skulle anlända så var det i alla fall en del folk som väntade på samma buss. En av dessa var en blond flicka, runt 15-17 års åldern, som hade samlad med sin handsfree. Med detta sagt menade jag inte att hon hade den uppstoppad i sig, utan att hon helt enkelt verkade vilja skryta om att han faktiskt hade en handsfree. Hon gjorde detta genom att hela tiden hålla sin mobil i handen i knät och prata i sin handsfree så högt som möjligt så att ingen skulle kunna undgå att höra hennes samtal. Det är förbannat irriterande i vanliga fall, men jag hade musik i lurarna och slapp höra vad hela samtalet handlade om, säkert till hennes besvikelse. Dock så pratade hon så pass högt att jag hela tiden hörde hennes svamlande i bakgrunden.

under ett tillfälle mellan en låt så snappade jag upp en liten bit av hennes samtal. Hon berättade förkrossat för kamraten i andra änden av luren att dennes far inte tyckte om henne. Man kunde ju undra varför? Så det berättade hon såklart också. "nej, men jag bara kommer och stökar ner och förstör", var den fina förklaringen.

Min fråga är då; Vem tycker INTE illa om folk som bara stökar ner och förstör? Är det inte belöning utfäst för sådant folk? FBI har väll en lista över folk som bara stökar ner och förstör?
Om de inte har det så borde de införa en sådan. Men myndigheter och liknande har en tendens att inte göra de saker som sig börs, så jag kanske får göra en lista över dessa folk själv och utlova belöningar för de som jagar och fäller dessa folk?

Blondinen i luren pratade glatt på i den halvtimmen jag väntade på bussen, även den halvtimmen jag satt på bussen, och hon pratade fortfarande när vi gick skiljda vägar.

Jag skulle inte bli alls förvånad om flickans föräldrar står för hennes mobilkostnader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Du har rätt till min Åsikt