söndag 25 december 2016

Bruna krogar och sjungande nunnor

Häromdagen var jag ute och gick på en bro. Vart bron befann sig är inte av vikt för min historia. Vad som dock är av vikt för den, var det faktum att jag fick syn på en bit Marabouchoklad på marken. En sån där fyrkant från en chokladbar. Jag fascinerades först av hur perfekt avbruten den var från den icke närvarande chokladbaren. Den var verkligen en perfekt liten kvadrat. Min första instinkt, när jag såg på denna perfekta lilla bruna kvadrat, var att sparka till den riktigt ordentligt. Av oförståeliga skäl tyckte jag även att det var en underbar idé att genomföra denna instinkt. Därav sparkade jag till den så hårt jag förmådde. Den lilla oskyldiga kvadraten for iväg som ett skott. Det lilla bruna skottet for och träffade en nunna i huvudet, det fortsatte sedan rakt in i skallen på nunnan bredvid den första nunnan. De skrek till och formade en liten kort himmelsk trudelutt. Min givna reaktion var att skratta högt och öppet åt chokladbitens eleganta flygfärd, samtidigt som jag såklart applåderade åt trudelutten. För att göra det hela än mer underbart lyckades jag få till två smakfulla prutt-läten med mina händer när jag applåderade, vilket gjorde min dag ännu ljuvligare.
Det var vid det här tillfället som jag vaknade upp, från den bästa drömmen jag någonsin haft i mitt liv, och insåg att jag aldrig kommer få uppleva ett sådant perfekt ögonblick i mitt liv på riktigt. Jag kände mig genast väldigt ambivalent till att lämna sängen under resten av dagen. Onekligen resulterade insikten av det hela till att det blev en väldigt oproduktiv dag.
När jag nu sitter och skriver ner detta känner jag mig osäker på en ny sak, som jag inte kan minnas mig vara osäker om vid tidigare skeden i mitt liv. Heter det verkligen chokladbar, när man menar de där vanliga Marabou chokladgrejen, eller heter det chokladkaka? Jag valde dock att skriva bar, då jag föredrar barer. Egentligen använder jag hellre ordet krog. Så min önskan så här kring jul är nu att det blir legitimt att bruka ordet chokladkrog. Men julafton var igår, så än en gång har livet lurat mig på allt av värde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Du har rätt till min Åsikt